-
Майстер-клас: «Фудпейрінг-мистецтво поєднання смаків»
02.03.2020 в рамках тижня професій громадського харчування та обслуговування пройшов майстер-клас «Фудпейрінг – феєрія смаку». Учень 381 групи Руденко Руслан під керівництвом майстра виробничого навчання Каськів О.В. презентував страву «Фaлaфeль».
Фaлaфeль - це одна із основних видів страв вуличної їжі країн сходу, національна ізраїльська страва, яка готується з нута або бобів. Вважається, що ця страва готувалась у часи правління фараонів і є ставою, яку найчастіше готували в піст.
Під час майстер-класу учні дізнались багато цікавого з історії страви та її приготування, культ споживання страви та вподобань країн сходу. Руслан продемонстрував присутнім професійні навички з приготування страви з нуту «Фaлaфeль» та креативно її подав у чипсі з прісного тіста, фаршированій овочевим салатом з грибним соусом і морковними чипсами. Завершенням майстер-класу стала дегустація готової страви - надзвичайно смачної та, як для пересічного українця, екзотичної.