Заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Миколаївський центр професійної освіти»

  • Тиждень наставника

    З 20 по 24 жовтня 2025 року в закладі відбувся Тиждень наставника, який став платформою для активного обміну досвідом між майстрами виробничого навчання та молодими фахівцями.

    Протягом тижня майстри-наставники ділилися практичними напрацюваннями щодо організації ефективного виробничого навчання (Каськів О.В.), індивідуального підходу до студентів (Кушлаба Н.О.), формування власного педагогічного стилю (Кецкало О.В.), а також представили актуальні інструменти та інноваційні підходи для підвищення рівня знань студентів (Мишелов М.В.).

    Майстер виробничого навчання Мішура Євгенія Романівна провела відкритий урок ( група №155, професія «Кухар, Бармен») на тему: «Механічна кулінарна обробка та нарізання фруктів, ягід механічним і ручним способами, простими та складними формами». Урок відбувся в творчій і натхненній атмосфері. Майстер продемонструвала техніку ручного й механічного нарізання, звернувши особливу увагу на дотримання санітарно-гігієнічних вимог і правил безпеки праці. Студенти вдосконалювали професійні вміння з механічної обробки фруктів і ягід, формували навички нарізання простими та складними формами, проявляли фантазію у створенні оригінальних форм для подачі страв. У результаті роботи з’явилися справжні кулінарні міні-шедеври, що стали окрасою спільного столу.

    Молоді фахівці отримали корисні поради з тайм-менеджменту, методики планування уроків виробничого навчання, а також мотиваційні настанови від досвідчених колег.

    Завершення тижня ознаменувалося обговоренням результатів, визначенням актуальних проблем і формуванням рекомендацій щодо подальшого вдосконалення наставницької діяльності.

       
       
     
    розміщено: 24.10.2025