Заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Миколаївський центр професійної освіти»

  • Тиждень професій громадського харчування

    З  22.04.2024 по 26.04.2024 в Миколаївському центрі професійної освіти пройшов тиждень професій громадського харчування. Метою проведення є підвищення інтересу здобувачів освіти до опанування обраною професією, формування креативності та творчості, розширення та поглиблення знань, умінь і навичок здобувачів освіти. Всі члени методичної комісії активно долучились до проведення тижня професій громадського харчування.

    Протягом тижня проведено різноманітні цікаві та змістовні заходи:

       - майстер виробничого навчання Гаврилюк Т.К. провела майстер-клас «Млинці Чорна троянда»,  в якому взяли участь здобувачі освіти 381 групи;

       - майстер виробничого навчання Мішура Є.Р. провела інтелектуальну  вікторину «Кращий кулінар» з здобувачами освіти 181 та 281 групи;

       - майстер виробничого навчання Каськів О.В. провела конкурс «Майстер шеф» в якому взяли участь здобувачі освіти 181 та 281 групи;

       - майстер виробничого навчання Щуцька А.І. для здобувачів освіти 155 групи провела позакласний захід «Історія української кухні»;

       - майстер виробничого навчання Білоножко М.В. провела позакласний захід «Салати: від історії до сьогодення» у групі ТУ-18.

    Вже символічним, напередодні Великодніх свят, стало проведення викладачем Гавриленко Н.В. кулінарної мандрівки «Великодня випічка. Тренди та традиції»,  в якій взяли участь здобувачі освіти групи ТУ-18, а майстер виробничого навчання Панасюк С.В. провела майстер-клас «Великодня. випічка. Паска Крафін».  Здобувачі освіти 281 групи та члени методичної комісії мали змогу спостерігати за приготуванням Паски Крафін та скуштувати її.

    Викладач  Щербань О.А. провела засідання творчої майстерні у групі 281 "Флористичний декор в кулінарії". Захід був захоплюючим та надзвичайно корисним для здобувачів освіти, які відкрили для себе світ краси та смаку, що виникає при поєднанні кулінарних витворів з флористичним декором. Здобувачі освіти дізналися багато цікавого про використання квітів та інших рослин у кулінарії, про різні способи декорування страв квітами, ароматизації їжі за допомогою квітів та листя, а також про техніки флористичного оформлення, які можна успішно застосувати у кулінарному мистецтві.

    Майстром виробничого навчання Фіц С.П. проведено засідання творчої лабораторії «Surf and turf-смачний напрямок гастрономії», де познайомила здобувачів освіти з напрямом, що включає в себе поєднання м’яса та морепродуктів, та презентувала страву «Індичка з морепродуктами та томатами і карі».

    Проведені заходи дали змогу здобувачам освіти дізнатись цікаву інформацію та поринути у світ історії української кухні, автентичних страв, великодньої випічки, різноманітних салатів та  навчитись на майстер-класах приготуванню, оформленню та подаванню виробів, позмагатись у вікторині «Кращий кулінар» та конкурсі «Майстер шеф», на якому здобувачі освіти 181 та 281 групи занурились у цікавий світ створення фірмових страв із запропонованих інгредієнтів та презентації страви «Сирно-бурякова вежа» (181 група) та «Лісний веган-рол» (281 група).

    Завдяки активності та творчому підходу членів методичної комісії та здобувачів освіти протягом тижня професій громадського харчування була створена чудова атмосфера креативності та навчання, всі отримали цінний досвід, позитивні емоції та відчули енергію кулінарної творчості.

       
    розміщено: 26.04.2024