-
Тиждень професій громадського харчування та сфери обслуговування
З 10.04.2023 по 14.04.2023 в Миколаївському центрі професійної освіти пройшов тиждень професій громадського харчування та сфери обслуговування.
Метою його проведення є підвищення інтересу здобувачів освіти до опанування обраною професією, формування креативності та творчості, розширення та поглиблення знань, умінь і навичок здобувачів освіти. Всі члени методичної комісії активно долучились до проведення тижня професій громадського харчування та сфери обслуговування.
Протягом тижня були проведені різноманітні цікаві та змістовні заходи, а саме: викладач Щербань О.А. провела «STEM-урок» «Математика в кулінарії», в якому взяли участь здобувачі освіти 281 групи, майстер виробничого навчання Фіц С.П. провела майстер-клас «Автентична страва Баба-Шарпанина», в якому взяли участь здобувачі освіти 255 групи, майстер виробничого навчання Гаврилюк Т.К. провела інтелектуальну вікторину «Кращий кулінарний ерудит», в якому взяли участь здобувачі освіти 281 групи, викладач Нестерчук Т.О провела інформаційну годину «Перша домедична допомога в умовах військового стану», в якому взяли участь здобувачі освіти 171 групи, майстер виробничого навчання Каськів О. В. та здобувач освіти 381 групи Сміюха С., провели майстер-клас « Італійська кухня: Приготування пасти з креветками», в якому взяли участь здобувачі освіти 381 групи, майстер виробничого навчання Маркобрун В.О. провела майстер-клас «Stop Motion анімація», в якому взяли участь здобувачі освіти 371 групи, майстер виробничого навчання Мішура Є.Р. провела вікторину «Хто кращий?» в якому взяли участь здобувачі освіти 181 групи, майстер виробничого навчання Мишелов М. В. провів бліц-гру «Периферійні пристрої», в якому взяли участь здобувачі освіти 171 та 271 групи, викладач Розмариця О.О. провела інформаційну годину «Безпечна поведінка в цифровому середовищі», в якому взяли участь здобувачі освіти 171 групи.
Завершенням тижня, напередодні свята Великдень, стало проведення майстром виробничого навчання Величко Т. П. майстер-класу «Великодній стіл: Приготування грудинки запеченої», в якому взяли участь здобувачі освіти 355 групи та проведення викладачем Гавриленко Н. В. мандрівки традиціями Великодня «Великдень всіх на гостини просить», в якому взяли участь здобувачі освіти 255 групи.
Всі заходи викладачі проводили на платформі Zoom з використанням мультимедійних презентацій, на яких використовували такі методи і прийоми як: інформаційно-пошуковий, пояснювально-ілюстративний, словесний, демонстраційний, майстер-класи.
Проведені заходи членами методичної комісії на тижні дали змогу здобувачам освіти поринути у цікавий світ італійської кухні, автентичних срав, великодніх традицій, позмагатись у конкурсах та бліц-іграх, дізнатись на інформаційних годинах цікаву інформацію та навчитись на майстер-класах приготуванню, оформленню та подаванню страв.